Anton van Duinkerken
Kinderopvang in
Bergen op Zoom

Spelend leren, groeien en ontwikkelen

Jonge kinderen ontwikkelen zich ontzettend snel; spelenderwijs lijkt leren als vanzelf te gaan. Ieder kind ontwikkelt in zijn eigen tempo en daar is bij Anton van Duinkerken alle ruimte voor.

Onze vaste pedagogisch medewerkers creëren een vertrouwde omgeving om te spelen mét en te leren ván leeftijdsgenootjes. Spelen en plezier maken vinden we belangrijk! Bij Anton van Duinkerken kiest uw kind zélf met welke activiteit ze aan de slag gaan. Dat maakt ieder kind eigenaar van zijn eigen ontwikkelproces.

Ook bij de kinderopvang werken we met het kindvolgsysteem KIJK! Dit is een observatiesysteem om te kijken wat het kind allemaal al kan. Hoe zit het kind in zijn ontwikkeling? En wat is de volgende stap? Op deze manier kunnen we inspelen op de behoefte van ieder kind.

Peuteropvang

Spelletjes spelen met leeftijdsgenootjes, verven met je vingers en samenspelen met de kleuters op het speelplein. Bij Anton van Duinkerken staat spelenderwijs leren elke dag opnieuw op het programma. Met de methode Piramide – ons VVE-programma – wordt de ontwikkeling van uw kind op een speelse manier gestimuleerd aan de hand van verschillende thema’s. Het vrij spel staat bij De Piramide centraal. Kinderen leren het beste door te spelen, dus uw kind kiest zelf met welke activiteit hij of zij aan de slag gaat.

De peuteropvang is gevestigd in basisschool Anton van Duinkerken en dat maakt het mogelijk om uw kind één leerlijn te bieden van 2 tot 12 jaar. Omdat we het belangrijk vinden dat de kinderen de Nederlandse taal goed beheersen, schenken we hier extra aandacht aan.

Peuterplus groep

Op de peuteropvang is een peuterplus groep, speciaal voor de oudste peuters. Regelmatig gaat uw peuter met een vaste pedagogisch medewerker naar de kleuterklassen. Hier kiezen ze zelf uitdagende werkjes, spelen ze samen met de kleuters en kunnen ze alvast wennen aan de kleuterleerkracht. Spannend én leerzaam. Op deze manier worden ze alvast voorbereid op het basisonderwijs en kunnen we een warme overdracht garanderen.

Buitenschoolse opvang

Na een dag hard werken op school, is het tijd om te ontspannen. Door onze vaste pedagogisch medewerkers wordt er een gezellige sfeer gecreëerd. Op de BSO kan uw kind zelf kiezen uit leuke activiteiten. Van een boekje lezen op de bank tot koekjes bakken met de pedagogisch medewerker, creatieve knutselwerkjes maken of gezellig samen buitenspelen met vriendjes. De BSO is gevestigd in het gebouw van LPS Anton van Duinkerken. Kinderen hoeven hierdoor niet vervoerd te worden en blijven in dezelfde, vertrouwde omgeving.

Krachten bundelen

Om te zorgen voor een goede doorgaande ontwikkellijn hebben de pedagogisch medewerkers regelmatig overleg met de kleuterleerkrachten van Anton van Duinkerken. Het afsluitende gesprek van de peuteropvang wordt samen met de ouders en de kleuterleerkracht – bij wie het kind in de groep komt – gedaan.

Daarnaast ‘delen’ we met het basisonderwijs de pedagogisch medewerkers van de peuteropvang en de BSO. Ze helpen regelmatig mee in de klassen op het basisonderwijs, waardoor Anton van Duinkerken altijd een warme en vertrouwde omgeving voor uw kind blijft.

Ten slotte werken we structureel samen met de FitFabriek om sportlessen te verzorgen en gaan we regelmatig op bezoek bij het Natuurpodium voor leerzame activiteiten in de natuur.